Paras proteiinijauhe naisille

Proteiini on välttämätöntä lihasten kasvulle ja korjaukselle. Se auttaa myös pitämään olon kylläisenä. Naiset tarvitsevat noin 46 grammaa proteiinia päivässä. On tärkeää tarkistaa ainesosaluettelosta, ettei siihen ole lisätty sokeria tai muita lisäaineita. Esimerkiksi monissa heraproteiinijauheissa on lisättyä sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita, joten on tärkeää valita merkki, jossa käytetään vain luonnollisia makeutusaineita tai ei lainkaan makeutusaineita.

Tässä artikkelissa selvitämme, mikä on paras protefiinijauhe naisille.

Miksi käyttää proteiinijauhetta?

Naisille proteiinijauhe on helppo tapa lisätä voimaa lisäävä ravintoaine ruokavalioon. Liika proteiini voi kuitenkin kuormittaa munuaisia ja luita. Siksi on tärkeää pitää proteiinin saanti maltillisena. Lusikallinen proteiinijauhetta voidaan helposti lisätä smoothieen tai jogurttiin, jolloin saat lisäproteiinia ilman ylimääräisiä kaloreita. Varmista vain, että valitset laadukkaan tuotemerkin. Ja muista, että proteiinijauheet eivät korvaa terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa. Proteiinijauhe on loistava proteiinin lähde.

Soijaproteiini on hyvä vaihtoehto laktoosi-intoleranssista kärsiville tai vegaaneille. Kaseiiniproteiini voi auttaa pysymään kylläisenä pidempään ja saattaa edistää lihasten kasvua tehokkaammin kuin heraproteiini. Runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio on avainasemassa terveen painon ylläpitämisessä, ja se auttaa myös rakentamaan lihaksia, jotka ovat keskeinen tekijä rasvanpoltossa. Proteiinijauhe on naisille kätevin tapa saada kaikki välttämättömät aminohapot, joita he tarvitsevat vahvuutensa parantamiseksi.

paras proteiinijauhe naisille

Proteiinijauheen käytön hyödyt

Lihasten kasvu

Proteiinilla on olennainen rooli lihasten kasvussa. Jos yrität rakentaa lihaksia, erityisesti naisille räätälöity proteiinijauhe voi auttaa. Se voi myös auttaa sinua laihtumaan, ylläpitämään terveellistä painoa ja parantamaan yleistä terveyttäsi. Kannattaa siis etsiä vaikkapa täältä paras proteiinijauhe! Markkinoilla on nykyään monenlaisia proteiinijauheita. Jotkut on suunnattu tiettyihin tavoitteisiin. Proteiinijauheessa, joka on räätälöity esimerkiksi naisille, jotka yrittävät rakentaa lihaksia, on suurempi proteiinipitoisuus kuin sellaisessa, joka ei ole.

Saatavilla on myös erityyppisiä proteiinijauheita. Jotkut ovat peräisin eläinperäisistä lähteistä, jotkut kasviperäisistä lähteistä ja jotkut sekä eläin- että kasviperäisistä lähteistä. Saatavilla on myös kasvipohjaisia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Valitsemasi proteiinijauheen tyypin tulisi riippua henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Monet uskovat, että lihasten rakentamisessa tärkeintä on nostaa painoja, kyse on itse asiassa muustakin. Sinun on paitsi syötävä oikein ja saatava oikeat ravintoaineet, kuten proteiinijauhetta.

Nopeampi palautuminen treenin jälkeen

Proteiinijauhe on olennainen osa mitä tahansa naisten ruokavaliosuunnitelmaa, sillä se on välttämätöntä lihasmassan rakentamiseksi ja ylläpitämiseksi. Se tarjoaa aminohappoja, jotka ovat lihaskudoksen rakennusaineita, ja auttaa korjaamaan vaurioituneita lihaksia harjoittelun jälkeen. Säännöllisesti nautittuna se auttaa rakentamaan enemmän vähärasvaista lihasmassaa, mikä johtaa nopeampaan lihaskasvuun ja lisääntyneeseen voimaan. Tässäkin tärkeää tutkia mikä proteiini sopii tavoitteisiisi.

Heraproteiinijauhe on hyvä proteiininlähde, mutta se sisältää myös runsaasti kaloreita ja voi aiheuttaa turvotusta naisille, jotka ovat herkkiä maitotuotteille. Valitse sen sijaan kasvipohjainen proteiinijauhe, joka ei sisällä maitotuotteita tai sokeria. Nämä jauheet valmistetaan soijapavuista, herneistä, ruskeasta riisistä ja muista kasveista. Ne ovat vähäkalorisia eivätkä sisällä sokeria tai keinotekoisia ainesosia, joten niiden käyttö on turvallista kaikille naisille.

Painon tippuminen

Proteiinijauhe on yksi tärkeimmistä lisäravinteista naisille, varsinkin jos he haluavat rakentaa lihaksia ja menettää rasvaa. Se valmistetaan yleensä hera- tai soijaproteiinista, ja sitä voidaan lisätä smoothieen, jogurttiin tai kaurapuuroon. Naisten tulisi yrittää saada 1-2 annosta proteiinia päivässä. Markkinoilla on useita erilaisia proteiinijauheita, kuten hera-, soija- ja kaseiiniproteiinia. Heraproteiini on hyvä lähde haaraketjuisille aminohapoille (BCAA), jotka ovat tärkeitä lihasten rakentamisessa.

Kaseiiniproteiini voi auttaa pysymään kylläisenä pidempään ja saattaa edistää lihasten kasvua tehokkaammin kuin heraproteiini. Makeutettuja proteiinijauheita kannattaa välttää ja valita sen sijaan maustamattomia lajikkeita. Esimerkiksi monissa heraproteiinijauheissa on lisättyä sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita, joten on tärkeää valita merkki, jossa käytetään vain luonnollisia makeutusaineita tai ei lainkaan makeutusaineita. Vaikka proteiinia saa ruokavaliosta huolehtimalla, kannattaa varmistaa sen saanti.

Lisätyt ravinteet

Soijaproteiini puolestaan sisältää paljon vähemmän kaloreita ja sisältää kalsiumia, rautaa, D-vitamiinia, lihasten vahvistumiselle, palautumiselle ja kasvulle tärkeitä BCAA-aminohappoja ja glutamiinia sekä ihanteellisen aminohapporakenteen. Proteiinijauhetta valittaessa on hyvä muistaa, että kaikki proteiinijauheet eivät ole samanarvoisia. Joissakin merkeissä käytetään keinotekoisia makeutusaineita ja muita kemikaaleja, jotka eivät välttämättä ole terveellisiä kehollesi. On siis tärkeää lukea etiketti huolellisesti ennen ostamista.

BCAA – haaraketjuiset aminohapot tulee englanninkielisestä termistä branched-chain amino acids. Kaikki aminohapot ovat valkuaisaineiden eli proteiinien luonnollisia ainesosia, joita saadaan ravinnosta. Nämä aminohapot auttavat tehostamaan suoritusta ja lihaksen kehitystä eri tavoin. BCAA edistää treeniä esimerkiksi palautumisessa, kuten tutkimuksissa on todettu. Se auttaa kudosta palautumaan vaurioista. BCAA–lisä onkin parhaimmillaan pitkäkestoisessa suorituksessa, sillä se voi auttaa toimimalla lihasten energianlähteenä, kun glykogeenivarastot ovat loppuneet.

Riskit – onko niitä?

Monet naiset käyttävät proteiinijauheita keinona lisätä päivittäistä proteiininsaantia. Näihin jauheisiin voi kuitenkin liittyä joitakin riskejä naisille. Jotkin jauheet on valmistettu maitotuotteista, soijasta tai muista eläinperäisistä tuotteista, jotka voivat sisältää hormoneja tai muita aineita, jotka voivat häiritä naisen kuukautiskiertoa. Lisäksi prosessoidut proteiinijauheet sisältävät usein paljon sokeria ja keinotekoisia ainesosia, ja niiden sulattaminen voi olla elimistölle vaikeaa.

Näistä syistä on tärkeää valita luonnollinen, kasvipohjainen proteiinijauhe, jossa ei ole lisäaineita eikä täyteaineita. Lisäksi raskaana olevien tai imettävien naisten tulisi keskustella lääkärin kanssa ennen proteiinijauheen lisäämistä ruokavalioonsa. Jotkut naiset saattavat olla herkkiä maitotuotteille, ja heidän tulisi välttää kasvi- tai maitopohjaisia proteiinijauheita. Jos sinulla on kuitenkin maitoallergia tai laktoosi-intoleranssi, sinun tulisi välttää maitopohjaisia proteiinijauheita. Kasvipohjaiset proteiinijauheet ovat hyvä vaihtoehto.

Miten valita juuri Sinulle sopiva proteiinijauhe?

Valmistusaineet

Hyvä uutinen on, että on olemassa useita jauheita, jotka on suunniteltu erityisesti naisille, joissa on paljon proteiinia. Nämä jauheet sisältävät tyypillisesti ainesosia, kuten D-vitamiinia, kalsiumia ja rautaa, jotka auttavat sinua ylläpitämään luuston terveyttä ja pysymään energisenä koko päivän ajan. Muita ainesosia, joita saatat nähdä, ovat probiootit terveen ruoansulatusjärjestelmän ylläpitämiseksi ja antioksidantit liikunnan aiheuttamien vapaiden radikaalien vaurioiden vähentämiseksi.

Sokerin määrä

Toiset naiset saattavat olla herkkiä heralle, joka on yleinen proteiinityyppi maitopohjaisissa proteiinijauheissa. On myös kasvipohjaisia vaihtoehtoja, kuten riisi- tai soijaproteiinia.Vaarana on myös, että näistä jauheista saadaan liikaa sokeria. Ne sisältävät usein luonnollista sokeria, joka on peräisin kokonaisista elintarvikkeista, kuten hedelmistä ja vihanneksista, ja se on kohtuudella sallittua. Mutta lisätty sokeri ja keinotekoiset makeutusaineet voivat olla ongelmallisia ruoansulatukselle.

Proteiinin tyyppi ja sen sisältö

Heraproteiini on yksi korkealaatuisimmista proteiinityypeistä, joita voit syödä. Se on täydellinen proteiini, joka sisältää kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa. Heraproteiini valmistetaan lehmänmaidosta, ja se on juustonvalmistuksen sivutuote. Sitä pidetään maitotuotteena, mutta se on vegaaniystävällinen, koska se on laktoositon. Monet tuotemerkit lisäävät heraproteiinijauheisiinsa keinotekoisia makuaineita tai muita ainesosia. Valitse puhdas, maustamaton heraproteiini, joka sisältää vain yhtä ainesosaa: heraeristettä

Tämäkin tulee ottaa huomioon

Toinen tapa saada riittävästi proteiinia ruokavalioon on käyttää kasvipohjaista proteiinijauhetta, kuten riisi- tai herneproteiinia. Kasvipohjaisia proteiinijauheita voi lisätä smoothieihin ja mehuihin niiden ravintoarvon lisäämiseksi ja proteiinin lisäämiseksi tiivistetyssä muodossa. Kasviproteiinit voivat myös vaihdella sen suhteen, kuinka helposti ne sulavat. Tämä voi riippua vihannesten valmistuksessa käytetyistä kypsennysmenetelmistä. Esimerkiksi parsakaalin keittäminen johtaa siihen, että proteiinia menetetään enemmän kuin sen höyrystämisessä.

Hinta

Proteiinijauheen hintaan voivat vaikuttaa monet tekijät. Näitä ovat muun muassa sen sisältämä proteiinityyppi, tuotemerkki ja se, onko se luomu- tai vegaaniystävällinen. Esimerkiksi kasvipohjaiset proteiinijauheet maksavat yleensä enemmän kuin herapohjaiset. Samoin luomu- ja vegaaniystävälliset tuotteet ovat myös kalliimpia kuin niiden ei-luomutuotteet. Näiden tekijöiden lisäksi kannattaa muistaa, että eri proteiinityypeillä on erilainen ravintoarvo. Hinnalla ei pitaisi olla merkitystä.

Hinnat vaihtelee paljonkin laadusta riippuen

Kun tarkastellaan proteiinijauheen hintaa ja sitä, kuinka se voi vaihdella 10 eurosta 100 euroon. Proteiinijauheet ovat loistava tapa saada riittävästi proteiinia ruokavalioosi. Ne ovat myös käteviä, koska voit ottaa ne mukaan liikkeelle. Proteiinijauheen hinta riippuu ostamastasi tyypistä, mausta ja merkistä. Joillakin merkeillä on halvempi hinta kuin toisilla, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä tehokkaita kuin korkealaatuisemmat merkit.

Naisille voimaa

Proteiinijauhe on naisille kätevin tapa saada kaikki välttämättömät aminohapot, joita he tarvitsevat vahvuutensa parantamiseksi. Varmista, että valitset laadukkaan proteiinijauheen, jossa ei ole lisättyä sokeria eikä keinotekoisia ainesosia. Lisää sitä smoothieen, jogurttiin tai muroihin, niin saat nopeasti ja helposti lisää proteiinia ruokavalioosi.Toinen syy, miksi proteiinijauhe on niin hyödyllistä naisille, on se, että se auttaa vähentämään lihaskipua treenin jälkeen. Yhtälailla naiset ja miehet tarvitsevat proteiinia. Proteiinijauhe on loistava proteiinin lähde.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ylimääräisen proteiinin nauttiminen voi nopeuttaa palautumisaikaa ja vähentää lihaskipua harjoituksen jälkeen jopa 50 prosenttia. Tämä johtuu siitä, että proteiini on välttämätöntä lihasten kasvulle. Lisäämällä proteiinin saantia voit auttaa vähentämään lihaskipua harjoittelun jälkeen. Kun yrität rakentaa voimaa, proteiinijauheen tulisi olla yksi ruokavalion peruspaloista. Se ei ainoastaan tarjoa välttämättömiä ravintoaineita, vaan se voi auttaa nopeuttamaan palautumisaikaa harjoittelun jälkeen.