Parhaat proteiinijauheet – Herat, vegaaniset, kaseiinit ja ateriankorvikkeet

Proteiinijauheet ovat loistava apu treenaamiseen. Lihasmassan kasvattaminen vaatii paljon proteiineja ja normaali ruokavalio ei välttämättä sisällä niitä tarpeeksi. Tässä proteiinijauheet tulevat apuun. Proteiinit toimivat solujen rakennusaineina ja lihasmassan ylläpitäjinä, ja näin ollen proteiinin riittävä saanti on tärkeää sekä aloittelevalle treenaajalle että kokeneelle kehonrakentajalle. Jauheet myös nopeuttavat urheilusuorituksesta palautumista, joten voit niiden avulla treenata useammin. Tässä artikkelissa kerromme parhaista proteiinijauheista ja niiden ominaisuuksista.

Heraproteiinijauheista parhaat ja suosituimmat

Star Nutrition Whey-80

parhaat proteiinijauheet-whey-80

Kyseessä on tuttu proteiinijauheiden valmistaja. Star Nutrition Whey-80 on proteiinijauheiden klassikko. Makuja on runsaasti ja varmasti jokaiselle löytyy oma makunsa. Tuote sisältää runsaat 395 kcal per 100 grammaa ja 100 grammassa on 76g grammaa proteiinia. Tämä on siis loistava tuote lihasten kasvattamiseen, ja paras proteiinijauhe siihen tarkoitukseen.

Arvosteluissa kehutaan erityisesti sitä kuinka tuote liukenee helposti ja kuinka makuja on runsaasti. Tuote itsessään koostuu 100% ultrasuodatetusta ja instantoidusta heraproteiinikonstraatista ja sisältää laktoosia ja näin ollen ei myöskään ole vegaaninen. Kyseessä on myös Suomessa valmistettu tuote ja on edullinen vaihtoehto proteiinijauhetta etsivälle, ja sisältää paljon proteiinia.

parhaat proteiinijauheet arvostelu

Käyttäjät ovat sanoneet Star Nutritionin Whey-80:stä mm. seuraavaa

 • ”vähän liiankin hyvää, iskee himo”
 • ”korvannut herkuttelun kokonaan”
 • ”kaikki muut kuin mansikka erittäin hyvänmakuisia”
 • ”hinta/laatusuhde loistava, sekoittuu hyvin”
 • ”jotkut maut pahoja”

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

parhaat proteiinijauheet-whey-gold-standard

Whey gold standard on yksi maailman myydyimpiä proteiinijauheita. Eri makuja ei ole ihan niin paljon kuin Whey-80 mix&matchissa, mutta kuitenkin sen verran monta makua löytyy, että eiköhän jokainen löydä itselleen sopivan maun. Tuote sisältää 374 kcal per 100g ja sadasta grammasta 78,4 grammaa on proteiinia. Ravintosisältö vaihtelee vähän eri makujen välillä. Tämä on monen mielestä paras proteiinijauhe.

Tämä tuote ei ole halvimmasta päästä, mutta koostumus on erittäin laadukasta. Useat sanovat, että tämä tuntuu kuin hienolta saharan hiekalta. Koostumus on sileä ja silkkinen. Tuotteen proteiinin lähteinä ovat suurimmaksi osaksi heraproteiini-isolaatti, sekä konsentraatti ja hydrolysoitu heraproteiini. Tuote sisältää laktoosia ja näin ollen ei sovi vegaaneille. Kyseessä on kalliimpi vaihtoehto, mutta laadukasta proteiinijauhetta etsivälle sopiva vaihtoehto. Tuote sisältää paljon proteiinia.

Käyttäjät ovat sanoneet Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standardista seuraavaa:

 • ”kallista mutta erittäin laadukasta proteiinijauhetta”
 • ”Sekoittuu helposti maitoon ja myös veteen”
 • ”minttusuklaa on makuna aivan huippu”
 • ”korkealaatuisuuden huomaa selvästi”

 

Parhaimmat kaseiiniproteiinijauheet

Star Nutrition Supreme Casein

starnutrition supreme casein

 

Tämä proteiinijauhe on markkinoiden laadukkaimpia kaseiiniproteiineja täysiarvoisella proteiinisisällöllään ja vähäisellä laktoosimäärällään. Tuote sisältää 105 kcal per yksi annos, joka on 30 grammaa ja tästä 30 grammasta, 23 grammaa on proteiinia. Ravintosisältö vaihtelee jonkin verran eri makujen välillä, joita on kohtalainen määrä, eli jokainen löytää kyllä itselleen sopivan maun. Kaseiini antaa pidempikestoisen aminohappovirran ja tuottaa kylläisyyden tunteen.

Tuotteen makua on erityisesti kehuttu ja tuotteen pientä laktoosin määrää on myös kehuttu. Miinusta taas on tullut huonosta liukenevuudesta, joka johtuu kaseiinista. Tämä ei kuitenkaan ole ollut mikään hirvittävä ongelma asiakkaille, koska suurin osa arvosteluista on positiivisia. Kaseiini onkin hyvä lisä heraproteiinin rinnalle. Loistava tuote treenin jälkeen!

Käyttäjät ovat sanoneet Star Nutrition Supreme Caseinista seuraavaa:

 • ”koostumus erittäin hienoa ja sileää”
 • ”tähdet creamy vanillan mausta”
 • ”cinnamon bun makuna loistava”

Chained Nutrition Day & Nightday and night paras proteiinijauhe

Tämä proteiinijauhe on suunniteltu antamaan kropallesi ympärivuorokautisen proteiinibuustin, sisältämällä sekä hera-, että kaseiiniproteiinin samassa paketissa. Heraproteiinituotteessa on 379 kcal per 100 grammaa ja tästä 100 grammasta, 77 grammaa on proteiinia. Kaseiiniproteiini versio sisältää saman verran kaloreita ja proteiinia. Makuja on kaksi – Suklaa ja Mansikka, näiden makujen välillä on hyvin vähän eroa ravintoarvojen välillä.

Tämä on kohtalaisen uusi tuote. Tuotteen tarkoitus on antaa sekä hera-, että kaseiiniproteiini samassa paketissa ja vielä kohtuulliseen hintaan. Chained Nutritionin muut tuotteet ovatkin olleet suosittuja, suosituimpina olevat ns. pre-workout tuotteet. Joten onkin odotettavissa, että nämä proteiinijauheet ovat myös hyvin laadukkaita.

Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard

100% Casein Gold Standard proteiinijauhe

Tämä proteiinijauhe sisältää hitaasti imeytyvää kaseiiniproteiinia, mikä on toivuttua varsinkin nukkumisen aikana. Hidastettu teho johtaa antikataboliseen vaikutukseen aminohappojen imeytyessä tasaisesti ja pidemmän aikaa lihaksiin. Tuote sisältää 356 kcal per 100 grammaa, joista on proteiinia 76 grammaa. Ravintoarvot vaihtelevat hieman makujen välillä, joita on neljä; Chocolate Supreme, Cookies & Cream, Creamy Vanilla ja Mansikka.

Tuote on saanut kehuja salipiireissä. Tämä on esimerkiksi niille lihastenkasvattajille paras proteiinijauhe, jotka haluavat syödä tai juoda juuri ennen nukkumaanmenoa. Tätä skuupillinen, shakeriin ja sekoitus: mixi on valmis. Ei muuta kuin unta palloon, ja lihasten kasvu sekä palautuminen on taattu! Toimitus suosittelee vahvasti. Ei toki halvin, mutta todella hyvä.

Käyttäjät ovat sanoneet Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standardista seuraavaa:

 • ”hyvää tavaraa”
 • ”kivoja erilaisia makuja”

Parhaat proteiinijauheet ateriankorvikkeeksi

Star Nutrition Ultimate Diet Complex

ultimate diet complex paras proteiinijauhe

Tämä ateriankorvike on proteeinirikas ja sisältää ainoastaan hitaita hiilihydraatteja, sekä kuituja, joiden avulla saavutetaan pitkä kylläisyyden tunne. Tuote sisältää 371 kcal per 100 grammaa, joista 55 grammaa on proteiinia. Ravintoarvot vaihtelevatkin jonkin verran makujen välillä, joita on kolme: Suklaa, Mansikka ja Vanilja, eli kolme perus makua. Tuotetta voi käyttää nimensä mukaisesti painon pudotukseen tai painon ylläpitämiseen.

Tuote sekoittuu loistavasti veteen, ja makuja on saatavilla sopivasti. Perusmaut toimivat aina. Toimitus on tämän testannut, ja voikin kertoa tämän ihan faktana: Tästä tuotteesta mansikan maku on paras proteiinijauhe, mitä löytyy! Maistuu aivan loistavalta!

Asiakkaat ovat sanoneet Star Nutrition Ultimate Diet Complexista seuraavaa:

 • ”5/5 ostaisin uudestaankin”
 • ”sekoitettuna maitoon tekee todella herkullisen välipalan”
 • ”mansikka maistuu ihan mäkkärin mansikkapirtelölle”
 • ”poistaa nälän muutamaksi tunniksi täysin”

Star Nutrition Protein & Oat Breakfast Shake

parhaat proteiinijauheet-oat-breakfast-shake

Tämä aamupala-juoma on nimensä mukaisesti tarkoitettu aamiaiseksi tai välipalaksi, johon tuote sopiikin hyvin korkean proteiini-, kuitu-, ja vitamiinipitoisuutensa ansiosta ja näin tuote tuottaa pitkän kylläisyyden tunteen. Tuote sisältää 370 kcal per 100 grammaa, josta 38 grammaa on proteiinia. Ravintoarvot vaihtelevat jonkin verran makujen välillä, joita on neljä: Apple Cinnamon, Blueberry Muffin, Coconut Granola ja Chocolate.

Tuote on saanut todella paljon arvosteluita ja tosi moni ihminen onkin korvannut tällä tuotteella välipalat; jotkut jopa aamupalat! Loistava tapa auttamaan esimerkiksi arjen kiireitä – voit ottaa jauhetta mukaan ja sekoitella työpäivän aikana itse, tai tehdä valmiin seoksen blenderiin tai juomapulloon ja nauttia vaikkapa työmatkalla! Tämä on paras proteiinijauhe välipalan korvikkeeksi. Toimitus suosittelee! 

Asiakkaat ovat sanoneet Star Nutrition Protein & Oat Breakfast Shakesta seuraavaa:

 • ”mustikka-muffinsi aivan huippua”
 • ”tämä on loistava aamiainen, korvannut puuron täysin, ja sisältää kaurahiutaleita”

 

Vegaaniset, mutta toimivat jauheet

Star Nutrition Vegan Protein Blend

parhaat proteiinijauheet-vegan-blend

Tässä on täysin vegaaninen proteiinijauhe, joka sisältää vegaanisia proteiinin lähteitä sekä ravitsevia hedelmä- ja vihannesuutteita. Tuote sisältää 370 kcal per 100 grammaa, joista 73.9 grammaa on proteiinia. Ravintoarvot vaihtelevat makujen välillä tietenkin ja makuja on kolme: Suklaa, Vanilja ja Suklaa Maapähkinä. Makuja tosiaan ei ole hirveästi, mutta aika perus maut on tarjolla, jotka sopivat varmasti kaikille.

Tuote on Star Nutrition valmistajalta, jonka muut tuotteet ovat olleet laadukkaita ja kehuttuja, joten uskon että maku ja liukenevuus on tässäkin tuotteessa kohdallaan, tämä myös sisältää 73.2% herneproteiinia ja tämän lisäksi tuotteessa on 4% ModCarb-ainetta, joka on sekoitus kaurahiutaleita, kvinoaa ja amaranttia sekä hedelmä- ja vihannesuutetta. Tämä on paras proteiiinijauhe vegaanisille suille.

Käyttäjät ovat sanoneet Star Nutrition Vegan Protein Blendistä mm. seuraavaa:

 • ”sopii hyvin smuutieen ja puuroon”
 • ”toimii smuutien seassa hemo hyvin! Etenkin vanilja on super jees”
 • ”tää on hyvää, suklaanmakuinen paras”

Star Nutrition Pea Protein Isolate

parhaat proteiinijauheet-proteiinijauhe-pea-isolate

Kyseessä on Star Nutritionin puhdas, tiivistetty herneproteiini-isolaatti. Tuote on täysin vegaaninen proteiinivalmiste ja sisältää hyvin vähän hiilihydraatteja ja rasvaa, ravintoarvoiltaan jauhe sisältää 422 kcal per 100 grammaa, joista 84 grammaa on proteiinia. Mauissa on hieman eroa ravintoarvoissa, mutta ei hirveästi. Kyseiset arvot on otettu maustamattomasta versiosta, tuotteesta onkin viisi eri makua, joista yksi on juuri tämä maustamaton versio.

Jos proteiinin määrä on sinulle tärkeintä, niin tämä jauhe on juuri sinulle sopiva.

Käyttäjät ovat sanoneet Star Nutrition Pea Protein Isolatesta mm. seuraavaa:

 • ”loistava tuote, suklaa brownie tosi hyvä maku”
 • ”sisältää paljon protskua ja maistuu oikeesti tosi hyvältä”
 • ”olen ollut oikeen tyytyväinen, sopii mun herkälle masulle”

Valitse proteiinijauheesi oikein, joka sopii omiin tarkoituksiisi

Proteiinijauheita on satoja erilaisia, ja ensikertalaiselle tämä voi olla hämmentävää. Proteiinin tarkoitus on tukea lihasproteiinisynteesiä ja vähentää lihasten pilkkoutumista, tämä siis tarkoittaa että pidemmällä aikavälillä täytyy proteiinien rakentua enemmän kuin niitä hajoaa, jotta lihaskasvua syntyy. Keho ei selviä pelkällä proteiinilla ja tämä kannattaa ottaa huomioon proteiinijauhetta valitessa, ei esimerkiksi kannata ostaa vähäkalorista jauhetta, jos tarkoitus on kerätä lisää massaa kehoon.

Proteiinit itsessään muodostuvat aminohapoista, jotka ovat lihasten raaka-aineita. Aminohappoja on sekä välttämättömiä ja ei-välttämättömiä. Välttämättömiä aminohappoja keho ei itse pysty tuottamaan, vaan nämä täytyy saada ravinnosta päivittäin ja niitä saa eläinkunnan tuotteista, jos on vegaani, niin nämä voi korvata täysviljatuotteilla, palkokasveilla, pähkinöillä ja siemenillä. Kuten normaalissa ruokavaliossa, niin myös proteiinijauheita on sekä ei-vegaanisia ja vegaanisia.